Derrota en l’últim sospir del femení B de l’Espanyol (1-2)

Publicado: octubre 28, 2012 en Futbol

Avui a les deu s’ha disputat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque el duel lliguer entre l’Espanyol B i el F.C.Barcelona B corresponent a la setena jornada del grup 3 a la segona divisió femenina. El conjunt local defenia el lideratge a la classificació però amb aquest resultat advers l’ha perdut en benefici del Barça, fins llavors immediat perseguidor.

Fins ara, l’Espanyol B només havia cedit dos punts dels divuit possibles a la lliga. Amb l’objectiu de continuar amb la bona dinàmica de l’equip, les espanyolistes han sortit al camp a guanyar des del principi. El domini en els primers deu minuts ha estat aclaparador malgrat que cap combinació perica ha amenaçat la porteria rival. Fruit d’una mala connexió entre les davanteres s’ha originat un contraatac blaugrana que ha propiciat el primer gol visitant. Un mínim error de marcatge ha estat suficient per tal que les atacants del Barça enllacessin una bona jugada i la culminessin amb una gran vaselina a la qual no ha pogut respondre la portera blanc-i-blava. Amb el marcador en contra, les noies de Titi Camúñez no s’han rendit, ben al contrari, i han afegit un plus de qualitat al partit. Per fer-ho s’han hagut de sobreposar a les lesions de la mitjapunta Jasmina, que ha abandonat el camp als 20 minuts, i de l’extrem Halley, que havia substituït a la mateixa Jasmina. Andrea, que avui lluïa el dorsal 11, ha disposat d’una ocasió claríssima davant de porteria però no ha encertat en la definició i el seu xut s’ha estavellat contra el cos de la portera. En una jugada aïllada, el Barça s’ha tornat a acostar a l’àrea local i a punt ha estat de convertir el segon gol, que ha aturat en una meravellosa acció la jove portera espanyolista. A finals de la primera part, una falta indirecta a la frontal ha estat servida per Eli com si es tractés d’un lliure directe que ha desconcertat la portera amb un bot previ i ha acabat introduint-se al fons de la xarxa després de fregar-li les mans. Amb l’empat a un les jugadores han enfilat els vestuaris per atendre les premisses de les respectives entrenadores de cara a la segona meitat.

A la segona part han canviat les tornes i, si a la primera l’Espanyol havia estat més incisiu en l’atac, el Barça ha agafat les rendes de l’enfrontament. El primer avís ha sorgit d’un centre des de la dreta que ha derivat en una imprecisió en la defensa perica que ha acabat resolent la portera amb una bona aturada sense conseqüències. La segona ocasió ha arribat mitjançant una falta al cantó del còrner que ha permès centrar la pilota, que ha quedat morta a l’àrea petita i a punt ha estat d’aprofitar-la una jugadora visitant amb un remat al pal després d’una mitjavolta genial. Les oportunitats s’han anat succeint fins que l’Espanyol s’ha crescut en l’últim quart d’hora.  Així, Andrea ha disposat de nombroses ocasions per avançar el seu equip, primer amb un cop de cap al pal i més tard amb una passada en profunditat i un posterior remat desviat. Finalment, l’àrbitre ha concedit una falta molt rigorosa a les immediacions de l’àrea espanyolista i, amb el temps complert, el Barça ha aconseguit el segon gol per mitjà de la dorsal número 4, que ha aprofitat el refús al travesser de la portera  per resoldre plàcidament de cap.

Amb aquest resultat, el Barça es situa com a líder de la competició i l’Espanyol perd la posició d’honor que haurà d’intentar recuperar la setmana vinent contra l’Aspe, de nou a la ciutat esportiva. D’altra banda, es confirmen les lesions de Halley (esquinç al turmell) i de Jasmina (esquinç del lligament intern del genoll esquerre), dues baixes que seran difícils de suplir de cara als propers compromisos lliguers.

Eros López Monturiol

 

Deja un comentario